![]() | ![]() |
system/app klasörüne girerseniz karşınıza apk dosyaları çıkacaktır. (Eğer romunuzda data klasörü varsa data/app klasöründede bazı apk dosyaları bulunuyor.)
Bu apk dosyalarını kopyalayabilir silebilir veya yeni apk ekleyebilirsiniz. Ne olduğunu bilmediğiniz apk dosyalarına dokunmayın! ( Telefonunuza romu yükleyince system/app dizinine attığınız uygulamalar silinmez fakat data/app dizinine attıklarınız silebilirsiniz.)
Boot Aniasyonu Değiştirme
Tek yapmanız gereken başka romlardan aldığınız veya forumlardan bulduğunuz bootanimation.zip dosyasınız sizin romun system/media dizinindekiyle değiştirmek
İsterseniz bu zipi açıp içindeki jpg formatlı resimleri düzenleyip yeni bir aniasyonda yapabilirsiniz.
Boot animasyonu dosyasının içinde göreceğiniz part0 boot animasyonunun başlangıcıdır. part1 ise boot animasyonunun sürekli tekrar eden kısmıdır. Bunlarla ilgili düzenlemelerinizi gimp,adobe ve paint.net gibi programlarla yapabilirsiniz.
Ayrıca yine aynı klasörde birde desc.txt dosyası görüceksiniz. İçeriğine örnek ermek gerekirse
480 480 : burası sizi animasyonunuzun boyutunu gösterir. Oynama yaparak animasyon boyutunuzu değiştirebilirsiniz.
24 : burası ise saniye başına gösterilecek resim miktarıdır arttırıp azaltarak istediğiniz hıza ulaşabilirsiniz. (30'dan yukarıya çıkamazsınız. 45 yazsanız da yine 30 olarak algılar.)
p 1 0 part0 : buradaki 1 rakamı part0 animasyonunun tekrarlanma sayısıdır. 0 ise bu dosyanın tekrarlamaları arasındaki bekleme süresidir. part0 ilk girilen dosya olduğu için bu klasör önce oynatılır.
p 0 0 part1 : buradaki ilk 0'ın üst komuttaki gibi tekrarlanma sayısı olduğunu anlamışsınızdır. Ancak buradaki 0'ın anlamı dosyayı sonsuz kere yani açılış tamamlanana kadar oynat demektir. İkinci sıfırın tekrarlar arasındaki bekleme süresi olduğunu söylemiştim eğer bu adımda tekrarlar arasında bir miktar geçikme istiyorsanız burayı saniye cinsinden yazacaksınız.
Varsayılan Duvar Kağıdı Değiştirme
system/framework/ klasörüne gidin.
framework-res.apk dosyasını bir arşiv yöneticisiyle açın.(örnek: 7zip)
res/drawable-hdpi/ dizininde default_wallpaper.jpg yi bulun. İster bu dosyayı değiştirin ister düzenleyin. ( kilit ekranı için default_lock_wallpaper.jpg dosyasınıda düzenleyeilirsiniz.)
Not: Her romda duvar kağıtları aynı yerde olmayabilir.

LCD Yoğunluğu
system/ dizininde build.prop dosyasını notepad ile açıp "ro.sf.lcd_density=240" satırını ekleyin. Burada 240 değerini değiştirdikce olacak şey

Updater-Script
META-INF/com/google/android dizinindeki updater-script dosyasını notepad++ ile açın.
CWM den yükleme yaparken görünecek yazıları şu şekilde en başa ekleyin.
Kod:
ui_print("Buraya istediğini yaz");
Kod:
ui_print(""); ui_print(""); ui_print(""); ui_print(""); ui_print(""); ui_print(" ___ ___ "); ui_print(" /__/\\ ___ /__/\\ ___ "); ui_print(" | |::\\ / /\\ \\ \\:\\ / /\\ "); ui_print(" | |:|:\\ / /:/ \\ \\:\\ / /:/ "); ui_print(" __|__|:|\\:\\ /__/::\\ ___ \\ \\:\\ /__/::\\ "); ui_print("/__/::::| \\:\\\\__\\/\\:\\__ /__/\\ \\__\\:\\\\__\\/\\:\\__ "); ui_print("\\ \\:\\~~\\__\\/ \\ \\:\\/\\\\ \\:\\ / /:/ \\ \\:\\/\\"); ui_print(" \\ \\:\\ \\__\\::/ \\ \\:\\ /:/ \\__\\::/"); ui_print(" \\ \\:\\ /__/:/ \\ \\:\\/:/ /__/:/ "); ui_print(" \\ \\:\\ \\__\\/ \\ \\::/ \\__\\/ "); ui_print(" \\__\\/ \\__\\/ "); ui_print(" "); ui_print(" "); ui_print(" "); ui_print(" "); ui_print(" ");
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder