2 Ağustos 2015 Pazar

APK Multitools Kurulum Ve Kullanımı



Program kurulumu:
İlk önce programın Apkları ayıklanması toplanması ve imzalaması için sisteminizde Java JDK yüklü olması gerekir.

Java v6: Java SE Development ve Runtime Kit 6u45

Eklenti den indirdiğiniz ZİP dosyasından Multitools klasörünü masa üstüne çıkartın.
Multitools klasörü içinden ve setup.bat dosyasını çalıştırın. Karşınıza şu ekran gelecektir.




3 yazıp enterleyerek çalışma klasörlerini oluşturun. Bu işlemi bir kere yapacaksınız bir daha yapmanıza gerek kalmayacaktır. Düzenlemek istediğiniz Apkyı, Multitools klasörü içindeki place-apk-here-for-modding klasörü içine atın.

Dikkat: Apk isminde boşluk ve özel karakterler ve Türkçe karakterler kullanmayın uygulama açılışında atma sorunu verir. O yüzden kısa ve basit isimler yazın.

Türkçe karakterğ ü ş ı ö ç Ğ Ü Ş İ Ö Ç

Örnek: ROM Manager (Premium) v5.5.3.7.apk yerine rom.apk gibi kısa isim verin.





Multitools klasörü içindeki Script.bat dosyasını çalıştırın.

Eğer place-apk-here-for-modding klasöründe bir tane apk varsa program bunu otomatik olarak varsayılan proje seçecektir. Zaten üst barda seçilmiş uygulama ismi yazmaktadır.



Eğer iki tane apk dosyası varsa seçili uygulama yok gözükecektir. Düzenlemek istediğiniz Apkyı seçmek için 24 yazıp enter e basın çıkan ekranda düzenlemek istediğiniz apknın sıra numarasını yazıp enterleyin.



Ben uygulama içindeki kodlara varsayılan olarak ayıklama modunu sadece resoruces.arsc ayarladım. İsteyen olursa ayıklama modunu 26 ile değiştirebilir.

Ayıklama modları 4 tane

1- resources.arsc - classes.dex - raw
2- sadece resources.arsc
3- sadece classes.dex
4- sadece raw

Apk seçme işlemini ve istiyorsanız ayıklama modunu ayarladıktan sonra ekranda da gördüğünüz gibi 9 ile Apk ayıklıyoruz. Bu işlem Apk içini ve içindeki ayıklama modunda ayarlanmış olan dosyayı ayıklar. Şimdilik uygulamayı kapatabilir veya simge durumuna küçültebilirsiniz. Ayıkladığımız resoruces.arsc dosyası mutlitools klasörü içindeki projects klasörü içinde ayıklanan Apk ile aynı isimli klasör içindedir.
Örnek: rom.apk isminde bir klasör oluşur ve tüm işlemler bu klasör içinde yapılacaktır.




Bu klasörde  istedğiniz değişiklikleri yapın. ( Türkçeleştirme, görsellerle oynama vb. )
Hata verirse smile klasörünü silin.

Sistem apksı ise 11, normal bir apk ise 12 ile Apk topluyoruz.


Çıkan soruya "y" tuşuna basarak cevap verin. Oluşturulan imzasız apk multitools klasörü içinde place-apk-here-for-modding klasörü içindedir. İmzasız olanın başında unsigned yazılıdır. 13 ile apk dosyasını imzalıyoruz.



Oluşturulan imzalı apk multitools klasörü içinde place-apk-here-for-modding klasörü içindedir. İmzalı olanın isminin başında signed yazılıdır. Signed apkyı telefonunuza veya tabletinize atıp kurabilirsiniz.



projects klasörü içinde apk klasörü hala duruyor. Bu apk klasörünü silebilirsiniz veya daha sonra kullanmak istiyorsanız klasöründe içinde build klasörünü silerek (bu klasör toplama aşamasında oluşturulmuş bir klasördür) apk klasörünü istediğiniz yerde saklayabilirsiniz.

AÇIKLAMALAR:
Ayıklama işleminde hata alıyorsanız bu genelde framework-res.apk hatası dır. Apk nın ayıklanama işlemi için taban alınan framework-res.apk içeriği eksik olabilir. Programın kullandığı taban apk masaüstünde bulunan kullanıcı klasörü içindeki apktool klasörü içindeki framework klasörü içindeki ismi 1.apkdır. Adının 1olduğuna aldanmayın bildiğiniz framework-res.apkdır. Bir ROM un sistem apklarını ayıklarken varsayılan 1.apk ile hata alıyorsanız Romun kendi framework-res.apk sını kopyalayıp adını 1.apk yapıp bu klasörün içindekinin üzerine yapıştırıp değiştirin. Ve tekrar ayıklamaya çalışın. Gene olmuyorsa olmuyor işte boşuna uğraşmayın...



Çok okudunuz ve aklınız karışmış olabilir son bir kez daha kısaca her şeyi özetlemek gerekirse:

-9 ile uygulamayı ayıklıyoruz.
-Düzenlemelerimizi yapıyoruz.
-11 ile topluyoruz.
-13 ile imzalıyoruz ve bitti.
-Apk yı cihazımıza atıp kuruyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder